تغییر محتوای کتابهای درسی موضوعی است که طی روزهای اخیر مسئولان مربوطه دربارهاش سخن گفته و اظهارنظر میکنند.
آخرین بهانه اظهارنظر در این خصوص برگزاری چهاردهمین کنگره اتحادیه انجمنهای اسلامی دانش آموزان است که قرار است از از ۱۲ تا ۱۴ شهریور ماه در اردوگاه دانش آموزی باهنر برگزار شود.
به گزارش نوروز، کنگره بزرگترین رکن انجمن اسلامی است، در طول کنگره سیاستها و برنامههای اصلی طی سال پیش رو بررسی و اعلام میشود تا با آغاز سال تحصیلی خط مشی و سیاستها مشخص شده باشد.

در همین ارتباط، حسین تاریخی دبیر کل اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان در نشست خبری روز چهارشنبه نهم شهریور، با اشاره به مفید نبودن برخی محتوای کتب درسی برای دانش آموزان اظهار داشت: بخشی از محتواهای کتب درسی در هیچ مقطعی از زندگی دانش آموزان به کار نمی آید و در مقابل نیز مسائلی را داریم که هیچ رد پایی از آنها در محتوای درسی نیست. این انتظار وجود دارد که برخی اصول و ارزشهای انقلاب در کتب درسی بیاید که جای آنها خالی و محل سوال است که جرا این اتفاق نیفتاده است.
همزمان، یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش در حاشیه سفر به چهارمحال و بختیاری در خصوص فرامین رهبر انقلاب در راستای تجدید نظر در کتابهای درسی و محتوای آموزشی ارائهشده به دانشآموزان اظهار داشت: کتابها امسال زیر چاپ بودند اما ۲۰۰ عنوان کتاب برای ایجاد تغییرات ارسال شده است. به گفته وی، بخشی از سوی معلمان در دانشگاه فرهنگیان و بخش اعظم در سازمان پژوهش و توانمندسازی برای دانشآموزان از پایه اول ابتدایی تا پایه دوازدهم انجام و در سال آینده اعمال خواهد شد.
آنچه اکنون در تغییر محتوای کتابهای درسی کمتر به آن پرداخته شده ورود به این بحث از زاویه ضرورتهای ترمیم هویتی و فرهنگی است.
نگاهی به شبکههای اجتماعی و آنچه در فضای مجازی میگذرد نشان میدهد گرایش قابل توجهی به مطالعه و بازشناسی عناصر هویتبخش ملی مانند اسطورهها و قهرمانان تاریخی ایرانزمین شکل گرفته اما در این فضای آنارشیک و سراسر به هم ریخته، اطلاعات غیرعلمی و تایید نشده بی حد و حصری به طور گسترده در میان نسلها پراکنده میشود و ضرورت بازشناسی تاریخ و اسطورهها و مبانی فرهنگ و تمدن ایرانی را در مبانی آموزشی و کتابهای درسی بیش از هر زمان دیگری پدیدار میسازد.