نشست مطبوعاتی سیدابراهیم رئیسی در نخستین روزهای دومین سال ریاستجمهوریاش و به مناسبت هفته دولت، دیروز با حضور رسانههای داخلی و خارجی برگزار شد.
به گزارش نوروز، رئیسجمهوری در این نشستخبری به پرسشهای خبرنگاران رسانههای داخلی و خارجی درباره مسائل روز کشور و مواضع جمهوری اسلامی نسبت به موضوعات بینالمللی پاسخ داد.
بر اساس آمار، در یک سال اخیر رئیسجمهور بهطور میانگین هر 12 روز در یک گفتوگو یا نشست خبری شرکت کرده است. البته نخستین نشست مطبوعاتی وی به عنوان رئیس جمهور منتخب در 31 خرداد1400 برگزار شده است.
همچنین رئیس جمهوری در مدت یک سال تاکنون در 6 گفت و گوی زنده تلویزیونی با مردم حضور یافته که نخستین آن 13 شهریور 1400 و آخرین آن در تیرماه سال جاری بوده است.
پس از این نشست خبری بود که کاربران فضای مجازی و رسانههای مختلف به آن واکنش نشان دادند. از مهمترین محورهای این واکنشها زیر سوال بردن آماری بود که رئیسی در دفاع از کارنامه دولتش به کار برد از جمله مدعی شد طی یک سال تورم را 20 درصد کاهش داده است.
عباس عبدی: این گونه گزارش کار شایسته هیچ مقام دولتی نیست
زیباکلام: با حواله دادن مشکلات به گذشتگان در حقیقت آبی گرم نمیشود.
مطبوعات هم هر یک از منظر خود اظهارات رئیسی را پوشش دادند و تحلیل کردند. روزنامه «آرمان ملی» در گزارشی نشست دیروز را «نشست خبری با طعم انتقاد از روحانی» توصیف کرد و نوشت: رئیسی بارها کنایههایی به دولت قبل وارد کرد و گفت وقتی دولت کار خود را آغاز کرد، برخی چه از دولت پیشین و چه از سایرین از در دلسوزی به ما میگفتند که میخواهی با شرایط کشور چه کنی؟ به ما واکسن نمیدهند و شرایط کرونا را هم میبینی. میگفتند با کسری بودجه میخواهی چه کنی؟ در زمانی که دولت را تحویل گرفتیم برای پرداخت حقوق کارمندان با مشکلاتی مواجه بودیم، اما تا امروز یک روز پرداخت حقوق و دستمزد عقب نیفتاده است.
در واکنش به انتقادات رئیسی از دولت قبل، صادق زیباکلام استاد دانشگاه تهران بیان داشت: آقای رئیسی به جای متهم ساختن گذشتگان و اینکه نابسامانی ها، گرانی، تورم، امروز همه جملگی ناشی از سیاستهای دولت روحانی است، ای کاش می گفتند که خودشان چه کردهاند. به علاوه این سوال باقی می ماند که پس مسئولیت نهادهای حاکمیتی چون مجلس چه بوده است. در زمان مرحوم آقای هاشمی رفسنجانی، زمان آقای خاتمی، زمان آقای روحانی آیا سایر نهادهای نظام مسئولیتی نداشتهاند؟ اگر سیاستهای آقای روحانی یکپارچه غلط بوده پس مجلس چه می کرده و چه انتقاداتی به آن دولت وارد ساخته است؟ به علاوه کدام سیاستهای آقای روحانی مشخصا غلط بودهاند و اکنون باید اصلاح شوند؟ با حواله دادن مشکلات به گذشتگان در حقیقت آبی گرم نمی شود.
عباس عبدی هم در یادداشتی تصریح کرد: نشست رسانهای آقای رییسی به یک معنا دستاورد مثبتی نداشت. بخشی از سخنان ایشان درباره رویکردهای دولت بود. این رویکردها تکراری و انتزاعی است. مثلا اینکه رویکرد عدالت در دولت حاکم است، یعنی چه؟ خوب همه این را خواهند گفت. به علاوه هر رویکردی حتی اگر خوب هم باشد، به این معنا نیست که لزوما درست عمل شده است. این نشست باید متمرکز بر دستاوردهای دولت و تحقق وعدهها میشد. به علاوه تکرار مکرر اینکه کاستیها ناشی از دولت قبل است، موجب این میشود که گمان کنیم این دولت نمیدانسته که چه چیزی را تحویل گرفته. به طور قطع در همه دولتها کاستیهایی وجود داشته است، دولتهای بعدی میآیند و وعده میدهند که آن کاستیها را رفع کنند، نه اینکه شکست خود در تحقق وعدهها را به عهده همان کاستیهای دولت پیش بیندازند.
آسیا: رئیسی مصمم است، اما برنامه ندارد
روزنامه صبح امروز «آسیا» نیز با انتخاب تیتر «رئیسی مصمم است، اما برنامه ندارد» به نقل از سیدعلی طباطبایی تحلیلگر آورد: گفت وگوی رسانهای ابراهیم رئیسی، با رسانههای کشور پس از یک سال از به قدرت رسیدناش گویای همه چیز است. رئیسی مصمم است، اما برنامه ندارد. نظام تصمیمگیریاش هیئتی است و نتوانسته یا نخواسته فحول سیاست را به گرد خود جمع کند. رئیسی تنهاست. حتی اگر هم به درک عمیقی از سیاست و قدرت و توسعه در ایران رسیده باشد، باز هم راه به جایی نمیبرد.
روزنامه جوان: مشخصه اصلی این نشست، آرامش، منطق و پاسخگویی رئیسجمهور بود
همچنین برخی رسانهها نیز به حمایت از سخنان و اقدامات یک ساله دولت رئیسی پرداختند چنان که روزنامه اصولگرای «جوان» در گزارشی با تیتر «کوتاه نمیآییم» نوشت: شاید بتوان ادعا کرد مشخصه اصلی این نشست، آرامش، منطق و پاسخگویی رئیسجمهور بود. او برخلاف دولت قبل، طعنه نزد، دروغ نگفت، شانتاژ نکرد و دیگران را زیر سؤال نبرد. طبعاً همه اینها فضایی آرام برای این نشست خبری ساخت. در ابتدای نشست خبری رئیسجمهور، مطابق عرف چنین نشستهایی، ابتدا سید ابراهیم رئیسی صحبت کرد و توضیحاتی در مورد عملکرد یک ساله دولت خود داد. او تلاش کرد در این توضیحات پاسخگوی برخی سؤالات احتمالی باشد.
روزنامه «ایران» نیز تیتر نخست خود را به سخنان سیدابراهیم رئیسی اختصاص داد و از دولت او با عنوان دولت حل مسأله، نام برد و افزود: با مردم بودن و مشکلات مردم را از نزدیک احساس کردن در دولت مردمی یک اصل و تغییر رویکرد به حساب میآید و همواره به دولتمردان هم تأکید شده که باید این نگاه را به مردم داشته باشند. این فقط حضور در بین مردم نیست، بلکه در این حضور شناخت مسائل و مشکلات آنها، پیدا کردن راهکار برای رفع مشکل و حل مسأله و دنبال کردن رفع مشکل هر سه، مورد توجه بوده است.
اعتماد: رئیسی پاسخ سوال درباره فرسایشی شدن مذاکرات را تا پایان نشست به تاخیر افكند
همچنین برخی از رسانهها از جمله روزنامه «اعتماد» و «ابتکار» به سخنان رئیسی در خصوص احیای برجام پرداختند. به طوری که روزنامه اعتماد در جریان طرح پرسش از ابراهیم رییسی با بازخوانی اولویتهای رییسجمهوری در خصوص چرایی فرسایشی شدن مذاكرات نوشت: رئیسی پاسخ به این سوال را تا پایان نشست به تاخیر افكند. او در بخش پایانی این گفتوگوی رسانهای با اشاره به ارزش افزودهای كه آن را از دل مذاكرات طلب میكند، خاطرنشان كرد: ما تاكید داریم كه در توافق، اول تضمینهای اطمینانآور و دوم راستیآزمایی عینی و عملی و سوم رفع تحریمها به صورت معنادار و پایدار و چهارم بستهشدن ادعاهای سیاسی درباره پادمان كه به نظر ما پایه و اساسی هم ندارد، انجام شود.
روزنامه «ابتکار» نیز در همینباره نوشت: رئیس جمهوری از تضمینهای اطمینانآور، راستیآزمایی عینی و عملی، رفع تحریمها به صورت معنادار و پایدار و بستهشدن ادعاهای سیاسی درباره پادمان به عنوان مواردی یاد کرد که برای نیل به توافق باید انجام شود.