هنوز چند روزی از انتشار نتایج کنکور سراسری 1401 نگذشته که موجی از اعتراضات دانش آموزان با سر دادن شعار علیه مصوبه جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی و تغییرات ایجاد شده در برگزاری کنکور سال ۱۴۰۲ به راه افتاده است؛ اعتراضاتی که منجر به تجمع مقابل سازمان سنجش شد.
در تجمع دیروز، معترضان خواستار لغو مصوبه کنکوری و برقراری عدالت آموزشی برای همه اقشار شدند. احمد توکلی رئیس هیات مدیره دیده بان شفافیت و عدالت به همراه علی امرایی عضو کارگروه آموزش این نهاد با حضور در جمع معترضان از آنان حمایت کردند. احمد توکلی در تجمع مقابل سازمان سنجش در اعتراض به مصوبه کنکوری گفت: این مصوبه فقر را پایدار میکند و این ضد اسلام، ضد حق و ضد خدا و پیغمبر است.
به دنبال این اعتراضات جلسه ای با رئیس سازمان سنجش برگزار و خواسته های معترضان و ایرادات مصوبه کنکوری شورایعالی انقلاب فرهنگی تشریح شد.
اخطار مجلس به شورای عالی انقلاب فرهنگی
به دنبال تصویب و ابلاغ تغییرات و اصلاحات كنكور 1402 كه دو بار برگزاری آزمون در سال، اعمال 60درصد سوابق تحصیلی و حذف سوالات 4 درس عمومی از پربحثترین این تغییرات بین خانوادهها، كنكوریها و حتی فعالان حوزه آموزش عالی بوده، اعتراضات به خانه ملت هم رسید و نمایندگان معترض به شورای عالی انقلاب فرهنگی اخطار دادند كه در صورت لغو نكردن این مصوبه، طرحی در مجلس به تصویب خواهد رسید كه مصوبه شورا را از وجاهت قانونی ساقط كند.
در همین ارتباط مهدی اسماعیلی عضو كمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی درباره مصوبه كنكوری شورای عالی انقلاب فرهنگی به خبرگزاری تسنیم گفته است: مجلس به دنبال مدیریت كنكور بود اما یكباره شورای عالی انقلاب فرهنگی ورودی ناصحیح به این موضوع داشت. در مجلس به رییسجمهور گفتیم، به موضوع ورود پیدا كند و اجازه ندهد شورای عالی انقلاب فرهنگی بیمحابا به كنكور وارد شود، هماكنون این بحث كه نظام آموزشی كشور نتوانسته عدالت آموزشی را محقق كند به عنوان یك دغدغه مطرح است و مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی به عدالت آموزشی بیتوجه است.
سهم دانش آموزان از کنکور
به گزارش نوروز، در فهرست قبولیهای آزمون سراسری امسال، مدارس استعدادهای درخشان سهم 72.5درصدی، مدارس غیرانتفاعی خاص سهم 22.5درصدی و مدارس نمونه دولتی سهم 2.5درصدی داشتند در حالی كه سهم مدارس دولتی از كنكور سراسری امسال، فقط 2.5درصد بوده و این هم مهمترین وجه اعتراضات گسترده خانوادهها و كنكوریها است كه از سال گذشته و به دنبال جدی شدن اعمال سوابق تحصیلی در آزمون سراسری، شدت گرفته است.
حال با توجه به اینکه وزیر علوم به تازگی بیان داشته کنکور حذف ناشدنی است، بسیاری از دانشآموزان و خانوادههایشان چارهای جز ورود به قیف وارونه کنکور ندارند.
وزیر علوم اظهار داشته تا زمانی که چشم انداز آینده شغلی، پرستیژ اجتماعی و درآمد برابر همه رشته های دانشگاهی یکسان نیست و بیشتر داوطلبان در پی انتخاب چند رشته خاص هستند، راهی به جز آزمون سراسری یا کنکور برای گزینش بهترین متقاضیان وجود ندارد.
به همین خاطر حالا که دست متقاضیان ورود دانشگاه به حذف کنکور نمیرسد، بسیاری از آنان چارهای جز اعتراض به سازوکار آن پیش رو نمیبینند.