«زاده سرچشمهایم؛ تشنهایم تشنهایم»؛ این شعار این روزهای مردم شهرکرد در اعتراض به بیآبی است.
در مقابل، معاون استاندار چهارمحال و بختیاری میگوید: بهدلیل مشکل بهوجود آمده برای آب شرب شهرکرد از مردم عذرخواهی میکنم.
سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری چهارمحال و بختیاری هم اظهار میدارد: همزمان با بیست و یکمین روز بروز بحران و ایجاد شرایط اضطرار ناشی از فعالیت سامانه بارشی در استان، علاوه بر عذرخواهی از مردم استان، از صبوری آنها و همکاری کشاورزان بویژه برای تأمین آب قدردانی میکنم.
آب شرب شهرکردیها چرا قطع شد؟
به گزارش نوروز، شهرکرد مرکز استان چهارمحال و بختیاری یکی از پرآبترین نقاط ایران است که آب چندین شهر دیگر را تامین میکند. بعد از سیل اخیر، آب سرچشمه کوهرنگ گلآلود و قابلیت شرب از آن گرفته شده است. همچنین شدت سیل به مسیر انتقال آب نیز آسیب جدی وارد کرده است و همین طولانی شدن ترمیم مسیر و بهبود کیفیت آب انتقالی موجب نارضایتی مردم شهرکرد شده است.
به گزارش رسانهها قطعی بیش از یک هفتهای آب در شهرکرد سبب شده تا مردم آب شرب مورد نیاز خود را از خانههای فامیل خود که آب خانهشان وصل است یا تانکرهای آبرسانی سیار تهیه کنند. این در حالی است که علی اکبر محرابیان وزیر نیرو از «نبود تصفیهخانه بین چشمه کوهرنگ و شبکه مصرف» خبر داد.
در همین ارتباط احمدرضا محمدی مدیرعامل آبفا چهارمحال و بختیاری در خصوص آخرین وضعیت معضل قطعی آب شهرکرد و مناطق اطراف گفته است: تعدادی اکیپ که از استانهای دیگر آمدهاند، در حال کار هستند تا کدورت چشمه کوهرنگ را پایین آورند که قابل تصفیه شود اما فعلا کدورت به قدری است که قابل تصفیه نیست. به گفته وی، تعدادی اکیپ که از استانهای دیگر آمدهاند، در حال کار هستند تا کدورت چشمه کوهرنگ را پایین آورند که قابل تصفیه شود اما فعلا کدورت به قدری است که قابل تصفیه نیست.
بر اساس گزارشها، گلآلودی این چشمه آن را از مدار تامین آب شرب شهرکرد، شهرهای اطراف و حدود 65 روستا، خارج کرد و تامین آب شرب شهرکرد به مشکل برخورد.
مساله آب شهرکرد هم سیاسی شد!
تجمع و اعتراض مردم به قطعی ۱۰ روزه آب سبب شد تا رسانههای صبح امروز این رخداد را از زوایای مختلف بررسی کنند. روزنامه آرمان ملی با انتخاب تیتر «خشک آمد کشتگاه من» به نقل از احمد راستینه نماینده این شهر در مجلس نوشت: امیدوارم ظرف امروز و فردا بخشی از مشکلات برطرف شود. او به ایسنا گفته مشکل اصلی این بود که شرکت آبفا طی هفت سال فعالیت خط انتقال آب کوهرنگ، یک تصفیه خانه برای مرکز استان پیش بینی نکرد. رسانه نزدیک به دولت سیزدهم، غیرقابل استفاده بودن خطوط اضطراری را بهدلیل ترک فعل دولت قبل دانسته و گفته خط لولهای که ۶۰ درصد آب شهرکرد از طریق آن تأمین میشد از مدار خارج شده است و خطوط اضطراری هم به دلیل ترک فعل دولت قبل قابل استفاده نیست. آب محلات شهرکرد یک به یک قطع میشود، مردم هراسان از اینکه چه اتفاقی رخ خواهد داد به فکر تأمین آب هستند.
به نوشته آرمان ملی با توجه به اخباری که از رسیدگی مسئولان به گوش میرسد به نظر میرسد که ظرف روزهای آینده، مشکل آبرسانی به مردم استان چهارمحال و بختیاری حل شود. اما مردم استان چهارمحال و بختیاری با تجاربی که از عمل کردن به وعدهها در مسئولان سراغ دارند، نمیتوانند بهطور قطع، امیدوار باشند.