دشمنیهای طالبان ادامهدار است و با توجه به ماهیت ضدشیعی و ضدپارسی، پایانی بر آن متصور نیست. چند روز پیش بود که این گروه افراطی حاکم بر افغانستان حذف نوروز و عاشورا از تعطیلات رسمی این کشور را تایید کرد.
درگیریهای مرزی نیروهای طالبان با مرزبانان ایرانی نیز پرتکرار شده است. از سوی دیگر اوایل مردادماه، سرپرست وزارت خارجه طالبان اعلام کرد که این گروه یک هزار و ۸۰۰ زندانی گروه تروریستی داعش را از زندان های افغانستان آزاد کرده است؛ گروهی که کمتر روزی است که خبر از کشتار و جنایاتش منتشر نشود. آخرین مورد آن هم حمله به یک مدرسه دینی در کابل در روز بیستم مرداد بود.
اخبار مرتبط:
طالبان بدون نقاب
اینها در حالی است که هنوز بسیاری در ایران قصد «نرمالیزاسیون» پدیده طالبان را دارند و میگویند این گروه دشمن ذاتی داعش است و نه ما. نکته قابل تامل اینکه جنایات طالبان در جهان نیز دیگر کمتر حساسیتی برمیانگیزد.
دنیا و طالبان
اخیرا کشتار چهار مسلمان در آمریکا نگاهها را به خود دوخته است؛ خبری که رئیس جمهوری آمریکا در پیامی در حساب کاربری خود، از جرایم جداگانه قتل چهار مسلمان در البوکرکی، بزرگ ترین شهر ایالت مرزی نیومکزیکو در جنوب غرب این کشور، ابراز خشم و اندوه کرد.
به گزارش نوروز، این در حالی است که انفجارهای پیاپی در کابل که هر بار دهها نفر را به کام مرگ میفرستد یا دستگیری و بازداشت وحشیانه دهها نفر از شیعیان کشمیر هند به علت برگزاری مراسم عاشورا کمتر بازتاب رسانهای می یابد یا حتی در رخدادهای اخیر غزه گویا انسانهایی که کشته میشوند بر طبق متر و معیارهای ارزش گذاری های خبری به خصوص در رسانه های غربی ارزش پرداختن چندانی ندارند و در سوی مقابل نیز تنها به عنوان «سند جنایت» تعدادشان اهمیت مییابد. این رویدادها در ایام ماه محرم، مردم به خصوص شیعیان را سخت نگران کرده است.
انجام مراسم دهه نخست محرم به ویژه عاشورا در کابل هر ساله هدف حملات تروریستی قرار میگیرد. در سالهای اخیر، تروریستها چندین بار به عزاداران عاشورا حمله کرده و دهها تن از آنان را به شهادت رساندهاند. پیش از تسلط طالبان بر افغانستان، شماری از گروههای مردمی مسئولیت تامین امنیت مراسم عاشورا را بر عهده میگرفتند اما اکنون طالبان به هیچکس جز افراد خود، اجازه نمیدهند سلاح داشته باشد.
مقامات امنیتی دولت موقت طالبان اعلام کردهاند از دو حمله تروریستی به عزاداران حسینی در کابل و مزار شریف پیشگیری کردهاند.
شورای علمای شیعه افغانستان نیز پیش از این، با صدور بیانیهای از مردم خواسته بودند با حفظ هوشیاری و رعایت نکات امنیتی در مراسم عزاداری محرم حضور پیدا کنند. اما با این حال عصر روز جمعه 14 مرداد در منطقه «سرکاریز» غرب کابل انفجار تروریسی رخ داد و شماری از عزاداران حسینی به شهادت رسیده یا زخمی شدند، که آخرین اخبار از افزایش آمار شهدا و مجروحین به 50 نفر حکایت میکند. داعش مسئولیت این حمله را به عهده گرفته است.
در همین ارتباط خالد زدران سخنگوی فرماندهی امنیه طالبان در کابل، گفت که مواد منفجره کارگذاری شده در یک چرخدستی، غیرنظامیان را هدف قرار داده است.
همزمان، ذبیح الله مجاهد سخنگوی طالبان در توییتی مدعی شد: «امارت اسلامی افغانستان این اقدام بزدلانه را که کار دشمنان اسلام و کشور است، به شدت محکوم میکند».
واکنشها به قتل عام شیعیان
رئیس جمهور کشورمان با محکوم کردن حمله روز جمعه به عزاداران حسینی در کابل، بار دیگر بر لزوم شناسایی و تامین امنیت همه مردم افغانستان از سوی هیات حاکمه این کشور تاکید کرد. سیدابراهیم رئیسی به توطئه تفرقهافکنان و مزدوران آمریکا و رژیم صهیونیستی در افغانستان اشاره کرد و گفت: کسانی که مجلس عزای حسینی را در افغانستان به خاک و خون میکشند، همان یزیدیان زمان و ایادی استکبارند که در صدد تفرقهافکنی بین مسلمانان هستند.
سفارت ایران نیز در افغانستان با صدور پیامی، حملات تروریستی اخیر داعش در شهر کابل که منجر به جراحت و شهادت مظلومانه شماری از عزاداران حسینی شد، را به شدت محکوم کرد.
در این پیام آمده است: سفارت جمهوری اسلامی ایران ضمن محکومیت شدید وقایع تروریستی اخیر که منجر به جراحت و شهادت مظلومانه شماری از عزاداران حسینی گردید، مسئولیت حکومت سرپرستی افغانستان به منظور اتخاذ تدابیر امنیتی برای جلوگیری از وقوع حوادث مشابه در آینده را یادآوری مینماید.
در واکنش دیگر، توماس نیکلاسون نماینده ویژه اتحادیه اروپا در امور افغانستان، ضمن ابراز همدردی با خانوادههای قربانیان بر تأمین عدالت و دادگاهیشدن عاملان حمله روز جمعه در کابل تأکید کرده است.
همچنین حامد کرزی رییس جمهور پیشین کشور افغانستان، نیز حمله بر عزاداران حسینی را محکوم کرده و این حمله را جنایت ضدبشری و خلاف تمام ارزشهای انسانی و اسلامی دانسته است.