یک سال پیش در چنین روزی «سیدابراهیم رئیسی» سکان دولت سیزدهم را به دست گرفت. حالا یکچهارم از دوره ریاست جمهوری او گذشته و در این مدت کشور شاهد رخدادهای گوناگونی بوده است.
به گزارش نوروز، امروز بسیاری درباره عملکرد یک سال گذشته رئیسی صحبت میکنند؛ صحبتهایی که وجه اصلی آن مسائل اجرایی کشور و گاه نقد به ضعف مدیریت در برخی حوزهها است؛ انتقادهایی که مختص به طیف و گروه خاصی نیست. در همین ارتباط برخی رسانههای کشور عملکرد یکساله دولت سیزدهم را سرتیتر خبرهای امروز خود قرار داده و این موضوع را از زوایای مختلف بررسی کردند.
روزنامه آرمان ملی با انتخاب تیتر «رفتن و رسیدن» نوشته است: نگاهی به برخی وعدههای رئيس جمهور و تطابق اين وعدهها با شرايط فعلی کشور به وضوح نشان می دهد که دولت در اين قريب به يک سال تا چه ميزان توانسته موفقيت حاصل کرده و به وعدههای خود جامه عمل بپوشاند. در اين ميان شايد يکی از مهمترين وعدههايی که شنيده شد و چندين بار نيز بر آن تاکيد رفت بحث «تغيير وضع موجود به نفع مردم» بود. امروز شرايط به نحوی شده که موافقان و حاميان دولت نيز از در انتقاد به دولت برآمدهاند و عملکردها و اقدامات در حوزههای مختلف را مورد نقد قرار می دهند. از طرفی چند ماهی است جدای از جامعه، منتقدين، اصلاحطلبان ،کارشناسان و تحليلگران سمت و سوی جديدی از انتقادات را شاهد هستيم که از صحن بهارستان بلند می شود و نمايندگان دولت و وزرا را مخاطب انتقادات خود قرار می دهند.
روزنامه همدلی با انتخاب عنوان «یکسال حرکت روی تردمیل» نوشت: سال گذشته در چنین روزی مراسم تنفیذ ریاست جمهوری سیدابراهیم رئیسی در حسینیه امام خمینی (ره) با حضور رهبر انقلاب و جمعی از مقامات کشوری و لشکری برگزار شد. حالا یکچهارم از دوره چهارساله ریاست جمهوری ابراهیم رئیسی گذشته است. در یک سال گذشته شرایط سیاسی کشور حوادث مختلفی را با محوریت ریاست جمهوری رئیسی تجربه کرده است. در آن ایام ابتدا گروههای مختلف سیاسی بهنوعی سکوت اختیار کرده بودند و منتظر بودند ببینند که رئیسی برای ایران و شرایط سیاسی کشور چه تصمیماتی میگیرد. حالا بعد از یک سال گذشته تقریباً تا حدودی فضای سیاسی کشور تکلیف خود را میداند و حالا بسیاری درباره عملکرد یک سال گذشته رئیسی صحبت میکنند.
به نوشته همدلی رئیسی وعده داد که میخواهد تیم مدیریتی و اجرایی خود را نهفقط از یک جناح خاص بلکه از همه مردم و همه جریانات انتخاب کند. نزدیکان او سامانهای با عنوان «معرفی مدیران دولت به رئیسجمهور منتخب» را راهاندازی کردند که قصد داشت شایستگان و نخبگان را پیدا کند و به رئیسی پیشنهاد دهد. همین تحرکات باعث شده بود تا واکنشهای مثبتی در سطح برخی از فعالان سیاسی نسبت به دولت رئیسی شکل بگیرد. فضا برخلاف روزهای انتخابات، در ماههای اول دولت رئیسی کمی آرام شد؛ اما همه بر این باور بودند که هنوز برای قضاوت درباره رئیسی زود است و حداقل نیاز به یک سال زمان داریم.
روزنامه جهان صنعت با انتخاب تیتر انتقادی «وعدههای برباد رفته» در گزارش خود آورد: اگرچه وعدههای خوش آب و رنگ این دولت برای جلب نظر تودهها در انتخابات کافی به نظر میرسید اما شرایط برای تحقق خواستهها و وعدهایش فراهم نشد. خزانه خالی از یک سو و وجود مانع بر سر کسب درآمد نفتی از سوی دیگر دست دولت را برای تحقق وعدههای انتخاباتیاش بست. اکنون در یک سالگی دولتی قرار گرفتهایم که گرانی سر به فلک کشیده، رکود تعمیق شده، فلاکتزدگی خانوارهای ایرانی بیشتر شده و فقر چهره اقتصادی کشور را پوشانده است.
در مقابل، پایگاه خبری اصولگرای مشرق نیوز با دفاع از عملکرد دولت سیزدهم و با انتخاب تیتر «۱۰ دستاورد دولت رئیسی بدون برجام و FATF» نوشت: یکی از مهمترین مصادیق اقدامات مثبت دولت سیزدهم بدون برجام و FATF، مربوط به واکسیناسیون سراسری کرونا و کارنامه مثبت دولت در این خصوص است. در اوایل تیرماه سال جاری، رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران از افزایش ۴۰ درصدی صادرات غیرنفتی در بهار امسال نسبت به مدت مشابه در سال گذشته خبر داد. وی افزود: افزایش ۴۰ درصدی صادرات غیرنفتی، مثبت شدن ۶۰۰ میلیون دلاری تراز تجاری کشور را در پی داشته است.
با نوشته این رسانه، آن طور که در خبرها اعلام شده، تا سه ماه آینده موافقتنامه تجارت آزاد میان ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا (EAEU) به مرحله امضا میرسد که زیرساخت مهمی در مبادلات تجاری محسوب میشود. براساس این موافقتنامه ۸۰ درصد تعرفههای گمرکی بین ایران با ۵ کشور عضو این اتحادیه (ارمنستان، روسیه، بلاروس، قزاقستان و قرقیزستان) صفر خواهد شد.