در روزهای گذشته برخی رسانهها سیگنالهای اینستاگرامهراسی به راه انداختهاند که نگرانیها درباره سرنوشت این شبکه اجتماعی پرطرفدار را در میان کاربران تشدید کرده و گمانهزنیهایی مبنی بر فیلترینگ اینستاگرام را پررنگ کرده است.
به گزارش نوروز، به اعتقاد برخی از این رسانهها، برخی از کاربران نسبت به ابطال وقت در این شبکه اجتماعی آگاهند، اما تعداد زیادی از آنها حاضر به جدایی از اینستاگرام نیستند! و این موضوع، شبیه به اعتیاد در زندگی آنها شدهاست.
از جمله این رسانهها، روزنامه جوان است که در گزارش امروز خود با انتخاب تیتری با عنوان «بیهوده، خنیاگرو اعتیادآور مثل اینستا!» نوشته است: متأسفانه عمده کاربران در مواقع زیادی از روز، با دنبال کردن صفحات اینستاگرامی و چرخیدن در آن بدون هیچ هدفی، وقتشان را هدر میدهند و در حالی که میتوانند ساعاتی از روز را با تمرکز بیشتری صرف پیشرفت کاری و تحصیلی، ورزش کردن یا حتی توجه بیشتر به خانواده کنند، اما این «زمان» را به راحتی از دست میدهند.
در بخش دیگر مطلب این رسانه اصولگرا میخوانیم: متأسفانه در حالی که بسیاری از کاربران اینستاگرامی میدانند که دیدن صفحات اینستاگرامی هیچ سودی برایشان نداشته و ندارد، اما باز هم نمیتوانند از آن دل بکنند و این موضوع، شبیه به اعتیاد در زندگی آنها شدهاست.
خبرگزاری دولت هم در مطلبی با عنوان «۱۱ ضربه اینستاگرام به زنان» آورده است: تصویرمحور بودن اینستاگرام از دید برخی پژوهشگران باعث میشود تا زنان بیش از مردان از محیط و فضای این شبکه اجتماعی تاثیر بپذیرند و آسیبهای اینستاگرام برای زنان هم مضاعف باشد.
در بخش دیگری از مطلب ایرنا میخوانیم: آنچه در اینستاگرام با آن مواجهیم ابراز خود به صورت غیرحقیقی است. زنان در اینستاگرام با انتشار تصاویری بازسازی شده و غیرواقعی، به دنبال جذب تعداد زیادی لایک و فالوئر هستند. به عبارت دیگر آن ویژگیهایی از خود را نمایش میدهند که دوست دارند باشند نه آنچه به صورت حقیقی هستند.
این رسانه بر اساس یک مقاله پژوهشی، به خطر افتادن حریم خصوصی، زیر سوال رفتن نقش همسری و مادری، مُدگرایی، روابط آزاد با نامحرم و خیانت سایبری و … را از ضربات اینستاگرام به زنان عنوان کرده و مینویسد: کاربران زن اینستاگرام در معرض مشاهده مفاسد اخلاقی مانند قماربازی، شرابخواری، خشونت، انحرافات جنسی و نیز دروغ و فریب، فحاشی، … قرار میگیرند و پس از مدتی به دلیل عادیشدن مواجهه با چنین مواردی قبح چنین اعمالی از بین رفته و حتی در برخی از موارد منجر به انجام رفتارهایی خلاف اخلاق در فضای حقیقی نیز میشود.
«خداحافظی از گوگل و اینستا، استقبال از مرورگر روسی؟» عنوان گزارشی است که سایت ایران مامن انتشار داده و در آن میخوانیم: پررنگشدن گزینههایی مانند محدودیت یا بستن اینستاگرام و بسیاری از مجاری که روی آن کسبوکارهای پرشماری بناشده، نگرانیها درباره سرنوشت فضای مجازی و اینترنت را تشدید کرده است.
در همین باره، «محمدسجاد پرچمی» از فعالان مذهبی فضای مجازی توئیت زده است: بجای فیلتر #اينستاگرام با آنهایی که محتوای مزخرف و فاسد منتشر میکنند برخورد کنید، #اینفلوئنسر ها و #سلبریتی_های_دوزاری مروج فساد در فضای مجازی و جامعه هستند