در ماههای اخیر کرونا چنان برای مردم عادی شده بود که ۱۴ میلیون نفر که وزارت بهداشتیها از آن ها به عنوان بمب ساعتی یاد میکردند آن را جدی نگرفتند و دوباره کرونا به واسطه واکسینه نشدن این افراد دوباره جان گرفت. این روزها دوباره مرگ کرونا دو رقمی و ابتلا به این ویروس در ایران نیز چهار رقمی شده است.
در ماه خرداد حتی روزی برای دو رقمی شدن آمار ابتلا به کرونا را هم شاهد بودیم اما دیگر این روزهای بدون مرگ کرونایی و آمار پایین ابتلا تکرار نخواهد شد مگر اینکه مردم آن را دوباره جدی بگیرند.
به گزارش نوروز، بر پایه اعلام وزارت بهداشت، میانگین میزان رعایت بهداشت فردی در اماکن عمومی استانهای کشور در بازه زمانی ۲۲ تا ۲۹ تیر ماه ۱۴۰۱، بالغ بر ۴۵.۴۹ درصد بوده است. در این شاخص بیشترین میزان رعایت در استان آذربایجان غربی با ۶۳.۰۳ درصد و کمترین میزان رعایت هم در استان چهارمحال و بختیاری با ۳۳.۷۹ درصد بوده است.
موج هفتم ناگزیر از راه رسید
این خبری بود که شاید هیچ وقت نمی خواستیم بشنویم، اما این روزها خبرها از ورود ایران به موج هفتم به گوش میرسد؛ موجی که شاید شدیدتر از دلتا نباشد و مرگهای چهار رقمی را به همراه نداشته باشد اما ممکن است مرگ را به سه رقمی هم برساند، دلیل اصلی این موضوع ورود زیر شاخه جدیدی از واریانت امیکرون به نام ۵.BA است که در ایران هم شناسایی شده است. با ورود به موج هفتم کرونا شمار فوتیها افزایش پیدا کرده است.
بهرام عیناللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تایید این که کشور وارد موج هفتم کرونا شده است اظهار داشته مردم با مراجعه به مراکز واکسیناسیون به ما کمک میکنند تا بتوانیم موج هفتم را با مدیریت مناسب کنترل کنیم، البته تعداد واکسنهای روزانه تزریق شده کرونا بالاست و جای نگرانی نیست.
علیرضا ناجی رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز گفته است: مهمترین دلیل بازگشت اپیدمی، ورود زیر شاخه جدیدی از واریانت اُمیکرون به نام ۵.BA است که در ایران هم شناسایی شده است. یکی از خصوصیات آن این است که هم نسبت به ۱.BA و ۲.BA ایمن گریزتر است و هم میزان انتقال آن بالاتر است.
آمارهای کرونایی
به گزارش ایرنا از وزارت بهداشت، از دیروز تا امروز دوم مردادماه ۱۴۰۱ طی ۲۴ ساعت گذشته ۸هزار و ۸۳۱ بیمار کووید ۱۹ در کشور شناسایی شدند و متاسفانه ۳۴ بیمار نیز در این بازه زمانی جان باختند.
بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، یک هزار و ۲۱۰ نفر از بیماران مبتلا به کووید19 بستری شدند و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۷ میلیون و ۳۲۸ هزار و ۱۵۳ نفر رسید.
در حال حاضر ۵۷ شهرستان در وضعیت قرمز، ۸۶ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۱۹۹ شهرستان در وضعیت زرد و ۱۰۶ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارد.