این روزها کافه گردی، جایگزین شیوههای گردشگری حرفهای و ارزش آفرین شده است؛ این سبک گردشگری در شهرهای بزرگ نه فقط در ایران بلکه شهرهای مختلف جهان، بخشی از تفریح روزانه شهروندان را تشکیل می دهد.
به گزارش نوروز، در تهران ۱۵ میلیون نفری، در طول روز به هر حال فرصتهای گردشگری زیاد است و شاید دغدغههای روزانه مردم سبب شود تا خیلی به سمت کاخ، موزه، گالری، کتابخانه و مکان های این چنینی توجه نکنند و گردشگری شهری حرفه ای از نظر دور باشد اما رشد زیاد کافههای مختلف در تهران سبب شده تا بخشی از وقت شهروندان به کافه گردی بگذرد. گردشگری کافه ایی که بخش جدایی ناپذیری از سبک زندگی خیلی از شهروندان در طیف های مختلف طبقاتی و تحصیلاتی و مالی شده است.
حتی برخی از پرتال های گردشگری داخلی و بین المللی و کانال های اینستاگرام و فیس بوک، برنامه های متنوع فرهنگی و هنری و موسیقیایی خود را در برخی از کافه های تهران برای اعضای خود برگزار میکنند.
به هر حال، کافه گردی چه بر اساس اهمیت از قبل تعریف شده باشد چه بر اساس دعوت های خودمانی چند نفره، یکی از سمبل های گردشگری شهری متداول در تهران و شهرستان هاست. در تهران، کافه گردی برای دانشجویان به خصوص در رشته های هنری، به خصوص در خیابان های منتهی به خیابان انقلاب و نزدیک دانشگاه تهران خیلی داغ است.
بعضی از این کافه ها، کافه کتاب هستند؛ کتاب های کوچک جالبی را که معمولا در زمینه های موسیقی و شعر و روان شناسی و داستان کوتاه است در اختیار دانشجویان و مخاطبان خود قرار می دهند. در اینجا به اختصار به معرفی چند کافه قدیمی تهران میپردازیم:
کافه مسعودیه
عمارت مسعودیه یکی از خانه های قدیم تهران است که متعلق به عصر قاجاریه بوده است. به هر حال، این خانه قدیمی در منطقه بهارستان، اکنون برای عاشقان کافه گردی های نوستالژیک، یکی از فرصت های خوب کافه گردی و گردشگری شهری است.
کافه باغ موزه
کافه ای با محیط باز و سر سبز که برای کافه گردی های عاشقانه و لوکس، هم فال است و هم تماشا و این روزها پاتوق جوانان است. محیط باز و صندلی هایی که کنار یک جوی آب کوچک روان قرار گرفته،حال و هوای تابستانی شما را عوض خواهد کرد.
کافه نگارستان
راه اندازی کافه در کنار عمارت های قدیمی تهران، یکی از اقداماتی است که سازمان های مسئول برای رشد گردشگری شهری و افزایش میزان بازدید از این اماکن با همکاری بخش خصوصی در دستور کار قرار داده اند. کافه تهرون که در محوطه باغ نگارستان قرار گرفته، یکی از این مناطق جالب است که عاشقان کافه گردی را وسوسه می کند. باغ دویست ساله نگارستان تهران، محلی هست که شما را به دوران نه چندان دور دو قرن پیش می برد.
عمارت های قدیمی زیبایی که با معماری خاص در باغ نگارستان تهران وجود دارد، زمینه توسعه کسب و کار هایی را سبب شده که یکی از ان ها راه اندازی کافه ای به نام کافه تهرون هست.
کافه سینما
برای عاشقان سینما و هنر هفتم، کافه سینما راهی برای آشنایی با تاریخ پرده نقره ای در ایراان و در پایتخت است. کافه سینما که در باغ فردوس واقع شده، بخشی از امکانات موزه سینمای تهران را شامل می شود. کافه ای که در داخل یک عمارت تاریخی قرار گرفته و به شما فرصت می دهد تا از موزه سینما نیز بازدید کنید و سپس در محیطی نوستالژیک مملو از تصاوی رو مضامین سینمایی، نوشیدنی صرف کنید. جذابیت موزه سینما، سبب شده تادر چند سال اخیر، کافه سینما بااستقبال دانشجویان و گردشگران خارجی نیز مواجه شود.
کافه رومنس
کافه ای نزدیک میدان فردوسی و داخل کوچه ضرابی که در واقع در داخل خانه ای قدیمی بر پا شده است و برای طرفداران کافه گردی های خاص با حس نوستالژیک، کافه ای خاص در مکانی خاص هست. صندلی های چوبی در کنار پرده های حریر و سکنجبین خیار هایی که سرو می شود،حس و حال جالبی به عاشقان کافه گردی می دهد. کافه محلی هست که پاتوق دانشجویان و افرادی که این مکان را می شناسند، قرار دارد.
کافه آپ آرت
کافه آپ آرت، یکی از کافه های خاص تهران هست که در خانه ای قدیمی بنا شده و مخاطبان خاصی خود را دارد. کافه ای برای گردهم آیی های دسته جمعی.
کافه نادری
کافه نادری شاید معروف ترین کافه ایران باشد. کافه ای با بیش از نیم میلیون صفحه ایندکس شده در گوگل، برای خیلی از ایرانیان به خصوص هموطنان تهرانی، محل شناخته شده ای است و بسیاری از سایت های گردشگری بین المللی، این کافه را برای تهران گردانان توصیه کرده اند.
کافه ای که در سال ۱۳۸۲ ثبت ملی شد و با ۱۴۰ نفر ظرفیت، شما را به عهد پهلوی اول می برد.
گفته شده است که در سال ۱۳۰۶ مهاجر ارمنی با نام «خاچیک مادیکیانس» این کافه را دایر کرد. این کافه سالها پاتوق شاعران، نویسندگان و روشنفکران بودهاست. بخش زیادی از شهرت کنونی اش را از اعتبار این اشخاص وام گرفتهاست.
در فیلم ها و سریال ها چند دهه اخیر، بار ها از این کافه یا یاد شده است یا لوکیشن بخشی از فیلم در این کافه بوده است.