مدتی است در خبرها می شنویم که آمار مرگ و میر ناشی از کرونا تک رقمی شده و حتی در برخی روزها به صفر رسیده است اما میزان مراجعه به بیمارستان ها در این روزها هشدارها درباره شیوع این ویروس و خیز آن در ماه های آینده را گوشزد می کند.
به گزارش نوروز، در ماههای گذشته مردم در یک اقدام خود خواسته رعایت پروتکلهای بهداشتی را به حداقل ممکن رساندند. این تصور وجود دارد که کرونا تمام شده است؛ ماسک استفاده نمیکنند، فاصلهگذاری اجتماعی و استفاده از تهویه بین مردم کاهش یافته و همین موارد باعث شده زنگ خطر به طور جدی به صدا در بیاید و خیز مجدد بیماری را داشته باشیم. شاید همین رویه باعث شده یک بار دیگر موضوع افزایش تعداد مبتلایان به کرونا در کشور در صدر اخبار قرار بگیرد.
باید دانست که ایمنی فردی و جمعی کرونا پایدار نیست و در فاصله چهار تا پنج ماه از پیک کرونا (قله هر موج) موج بعدی و پیک رخ خواهد داد، زیرا در این فاصله «توده بحرانی جمعیت حساس» به علت از دست رفتن ایمنی (پنبه الکلی) ایجاد و به آتش کرونا گرفتار خواهد شد.
کارشناسان بهداشت همچنان بر رعایت پروتکلهای بهداشتی تاکید دارند. در همین ارتباط مسعود یونسیان دبیر کمیته اپیدمیولوژی کمیته علمی مقابله با کرونا، احتمال می دهد که مانند بسیاری از مناطق جهان، در ایران هم سویه «بی ای ۴ و بی ای ۵» غالب شود.
مینو محرز عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا، هم گفته است: از دیدن جمعیت زیادی از مردم که ماسک نمیزنند، وحشت کردم، حدود ۹۵ درصد مردم ماسک نداشتند. ادامه این روند وحشتناک خواهد بود.
بر اساس آمارهای رسمی کشور ۲۰ تا ۲۵ درصد افراد واجد شرایط در جامعه اصلا واکسن کرونا تزریق نکردهاند و ۳۰ تا ۳۵ درصد هم فقط یک دوز واکسن تزریق کردهاند که به آنها جمعیت آسیبپذیر گفته می شود. تقارن وقایع به خصوص وقایع و رویدادهای ناشی از جابجاییهای جمعیتی با وقایع ناشی از ورود واریانتهای جدید، تعیینکننده است. اگر این رویدادها همچون بازگشایی مدارس و مراسمات ماه محرم و … همراه با رعایت پروتکلها و بویژه استفاده از ماسک باشد، میتوان گفت که مشکلی پیش نمیآید.
برپایه اعلام مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در ۲۴ ساعت گذشته، ۸ بیمار مبتلا به کووید۱۹ در کشور جان خود را از دست دادند و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۰۰۷ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی و ۱۲۲ نفر از آنها بستری شدند.
براساس اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت تاکنون ۶۴ میلیون و ۶۵۵ هزار و ۷۹۷ نفر دُز اول، ۵۸ میلیون و ۱۰ هزار و ۶۵۴ نفر دُز دوم و ۲۷ میلیون و ۷۷۱ هزار و ۹۹۱ نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۱۵۰ میلیون و ۴۳۸ هزار و ۴۴۲ دُز رسید.