این روزها سریالی از شبکه خانگی در حال پخش است که بینندگان بسیاری را به خود جلب کرده است؛ سریالی به نام یاغی، داستان زندگی جوان کشتیگیری به نام «جاوید» که در خانواده ای از هم پاشیده زندگی می کند. سریال یاغی به کارگردانی محمد کارت، اولین سریال این کارگردان است .
به گزارش نوروز، جاوید بازیگر اصلی داستان جوانی است که در جنوب شهر تهران با خواهر ناتنی خود، زندگی و کار میکند. او که در خانوادهای درگیر اعتیاد متولد شده، سالها است پدر و مادر خود را از دست داده و دغدغه اصلیاش این است که بتواند نسب خود را ثابت کند و شناسنامه بگیرد. او برای امرار معاش دست به کارهای مختلفی میزند که اصلیترین و مهمترین آنها کشتی است. او و بسیاری از جوانان محله، در یک زمین خاکی کوچک در دل محله با یکدیگر کشتی میگیرند و بر اساس همان مسابقهها و شرطبندیهایی که روی نتیجه گذاشتهاند، پول به جیب میزنند.
داستان این سریال اقتباسی از رمان سالتو به نویسندگی «مهدی افروزمنش» است که درد و معضلات جامعه را در قالب یک سریال به نمایش می گذارد.
البته این سریال این روزها با انتقادهای بسیاری در میان مخاطبان و فضای مجازی روبرو شده است. در این سریال در محله فقیر نشینی به نام لیانشامپو، همه مردها لات و اراذل اوباش هستند و حتی شخصیت اصلی، یعنی جاوید (علی شادمان) هم که ظاهرا سالم مانده، اما لات بازیهایی برای خود دارد.
خالکوبی «یاغی» پشت بدنش از جمله مواردی است که در فضای مجازی به آن انتقادهای بسیاری شده است؛ نقدهایی همچون یاعلی را #یاغی کردند. یا غی که غی آن را نام یک وادی در جهنم معنا کردهاند به معنای گمراهی و جهل. این گروه از معترضان معتقدند که نفوذ و ضدیت با دین خدا در شبکه خانگی بیداد می کند.
آنها معتقدند که مشکل اساسی این است که تا اینجای سریال، آنقدر دُز اوباشگری و فحاشی در این مجموعه زیاد بوده که جامعه هدف بینندگان یاغی را عملا نمیتوان تمام اعضای خانواده در تمام سنین در نظر گرفت. انگار این سریال تنها برای بخشی از افراد جامعه ساخته شده است.
گر چه برای قضاوت سریال یاغی به عنوان اولین سریال محمد کارت خیلی زود است اما واقعیت این است که او در گام اول موفق شده است تماشاگر و منتقد را با خود همراه کند.
در پایان باید گفت، در پی انتشار بدون مجوز چند سریال ایرانی، اخیرا شایعاتی متعددی پیرامون ابطال مجوز پخشکنندههای این سریالهای نمایش خانگی به گوش میرسد.