رسانهها در دومین روز از تیرماه خبر دادند حجت الاسلام «حسین طائب» رئیس سازمان اطلاعات سپاه جای خود را به سردار سرتیپ پاسدار «محمد کاظمی» داده است.
به گزارش نوروز، صرف نظر از شایعاتی متعددی که بعد از اعلام این خبر منتشر شده؛ از مساله جاسوسی تا بیماری و … و نیز ارتباط این جابجایی با عملیات انتقامی در مواجهه با جنایات اسرائیلیها، اهمیت این تغییر را باید در جایگاه «ساس» به عنوان پرنفوذترین دستگاه امنیتی و اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران جست و جو کرد.
خبرگزاری «فارس» در این باره نوشته است: حجت الاسلام طائب در طول 13 سال ریاست خود بر سازمان اطلاعات سپاه خدمات بسیاری انجام داده که دستگیری روحالله زم سرکرده شبکه «آمدنیوز» تنها یکی از اقدامات او در این نهاد اطلاعاتی و امنیتی است.
در فایل صوتی که چندی پیش «رادیو فردا» از جلسه سردار «محمدعلی جعفری» فرمانده وقت سپاه پاسداران با معاون اقتصادی و سازندگی سابق سپاه پاسداران در سال ۱۳۹۷ باز نشر داد، از رئیس سابق سازمان اطلاعات سپاه، به عنوان فردی نام برده میشود که از متهمان پرونده فساد در بنیاد تعاون سپاه پاسداران حمایت کرده است.
در این باره «یورو نیوز» هم گزارشی منتشر کرده و به سوابق رئیس پیشین سازمان اطلاعات سپاه پرداخته است. به نوشته تارنمای این رسانه، فرمانده کل وقت سپاه و نیروی مقاومت بسیج، در آبان ماه سال ۱۳۸۶، آقای طائب را به سمت جانشین خود در نیروی مقاومت بسیج منصوب کرد. او در کمتر از یک سال و در تیرماه ۱۳۸۷ به عنوان فرماندهی نیروی مقاومت بسیج معرفی شد. آقای طائب پس از اعتراضها به نتایج انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ و در مهرماه همان سال به معاونت اطلاعات سپاه پاسداران رفت همزمان، ساختار آن تغییر کرد و مجموعه تحت مدیریت او به سازمان تبدیل شد تا آقای طائب دوران فعالیت ۱۳ ساله خود را به عنوان رئیس سازمان اطلاعات سپاه پاسداران آغاز کند.
این رسانه در پایان گزارش خود چنین گمانه زنی کرده است: آقای طائب، سرانجام در روزهایی که هشدارهای مقامهای ارشد اسرائیلی در مورد تلاش ایران برای ترور برخی از شهروندان در جریان سفر به ترکیه به اوج خود رسیده بود، از ریاست سازمان اطلاعات سپاه پاسداران کنار رفت. البته هنوز معلوم نیست که تغییر در راس این سازمان خبر خوبی برای تلآویو محسوب میشود یا خیر. چون از یک سو، هنوز رویکرد اطلاعاتی و امنیتی محمد کاظمی، جانشین آقای طائب، در قبال اسرائیل و حملات منتسب به این کشور مشخص نیست و از سوی دیگر، آقای طائب نیز در آستانه ۶۰ سالگی هنوز آنقدرها پیر نشده که به فکر بازگشت دوباره به قدرت و نهادسازی تازه نباشد.